Havermout met gebakken peer en gember

Gebakken fruit was niet zo mijn ding, dacht ik, toch wel weet ik nu. Soms moet je ook gewoon eens wat proberen. I love gember, maar met alleen verse gember kreeg ik niet de smaak die ik zocht, dus stemgember (of bakgember) it is. Gekonfijt dus eigenlijk, ja, met suikers, maar oh zo lekker!


Ingrediënten:

40 gram havermout

200 ml. (plantaardige) melk

35 gram stemgember (bakgember)

1 peer (niet zo'n hele rijpe, bij voorkeur conference)

flinke snuf kaneel


Bereidingswijze:

Kook de havermout in de melk romig, het kan ook in de magnetron een paar minuutjes. Snijd de peer in dunne stukjes (voor de foto heel leuk hoor die mooie plakken maar het eet natuurlijk helemaal niet handig). Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan op matig vuur en bak de peer aan beide zijden goudbruin. Bak de laatste 2 minuten de gember even mee. Verdeel het mengsel over de havermout en bestrooi met kaneel (en eventueel nog wat fijngesneden verse gember).





24 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven