Havermout met gebakken banaan

Havermout, you love it or you hate it. I obviously love it. Je moet er natuurlijk wel wat van maken. Mijn vriend kookte het eerder alleen in melk (misschien soms zelfs in water, het zou me niets verbazen, mannen zijn koning in functioneel eten) maar dat smaakt echt gewoon naar karton. Dus, maak er wat van, of probeer gewoon dit recept, deze is echt hemels.


Ingrediënten:

40 gram havermout

200 ml. (plantaardige) melk

1 banaan

10 gram tahin

10 ml. honing

handjevol granaatappelpitjes


Bereidingswijze:

Kook de havermout in de (plantaardige) melk tot een romig geheel. Snijd de banaan in plakjes of in de lengte doormidden (zodat je 2 helften krijgt) en bak in een klein beetje olie of boter aan beide kanten goudbruin. Giet de havermout in een kommetje en voeg de tahin en de honing toe. Leg de gebakken banaan erop en stroop de granaatappelpitjes eroverheen.


Nu denk je misschien dat mijn granaatappelpitjes wat groen zien, het zijn pistachenoten (niet de zoute variant), ook heel lekker! De granaatappelpitjes waren op :)






46 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven