Geen kaasstengels en red bull meer als ontbijt

Waarschijnlijk gaat deze post gemengde gevoelens opleveren omdat mensen van mening zullen zijn dat Levi voordat ze het traject startte ‘niets te klagen had’ of ‘al een prima figuur had’. Don’t be judgemental guys en lees dan even verder.


Levi kwam vorig jaar juni bij mij in de praktijk. Ze zat niet lekker in haar vel, had weinig energie, last van eetbuien en voelde zich gewoon niet optimaal gezond. En even eerlijk, zo op het eerste gezicht denk ik dan ook, meid, wees tevreden, je hebt geen overgewicht, je ziet er prachtig uit, waarom zou je? Maar ik weet inmiddels wel beter. Schijn bedriegt soms behoorlijk. Uit de intake bleek dat Levi ontbeet met een blikje red bull en een kaasstengel, niet soms hoor, bijna dagelijks. Vervolgens 2 broodjes pindakaas met de lunch, een bakje kwark tussendoor en een soepje in de avond (vaak dezelfde). Groenten kwamen bijna niet voor, houdt ze niet van. Snoep, koek en chips daarentegen wel en daar was dan ook geen grens in bij de inname daarvan. Ook vloeide de alcohol rijkelijk, waar ook met grote regelmaat wat kaasstengels of bitterballen bijkwamen. Al met al behoorlijk ongezond, voor mij dus een goede reden om met haar aan de slag te gaan al zeg ik het zelf.


Levi pakte de dingen stapje voor stapje goed op. Ze introduceerde zelf het sporten langzamerhand in haar leven en zo nu en dan probeerde ze eens een receptje van mij. Niet alles viel even goed in de smaak maar nu en dan kwam er iets voorbij wat wel gewaardeerd werd en dit is dan ook dan meteen een blijvend onderdeel in haar patroon geworden. De zoektocht naar wat voor haar goed werkt heeft zijn vruchten afgeworpen. Levi laat zien dat geduld en consistentie worden beloond want 1 jaar na de start van ons traject is dit het resultaat.


Dus mede doordat Levi haar lichaam niet meer als vuilnisbelt behandelde is ze tot dit resultaat gekomen. Zorg goed voor je lijf, dit is ook goed voor je geest. Alles is verbonden, gun het jezelf om goed voor jezelf te zorgen op ieder vlak.


Gewichtsverlies: -12,5 kg.

Vetpercentage: van 29,8% naar 19,17%
Recente blogposts

Alles weergeven