Eindelijk een échte verandering

Dit is Arletta, mijn vriendin en iemand waar ik ontzettend trots op ben. Wij zijn al ruim 20 jaar bevriend en zij is, sinds ik haar ken, altijd aan de stevige kant geweest. Het is niet zo dat ze daar nooit iets aan heeft willen doen, integendeel, ik denk dat ik alle mogelijke diëten wel voorbij heb zien en horen komen. Soms met een fantastisch resultaat, soms totaal niet. Helaas allemaal niet blijvend. Een aantal jaar geleden wilde ze weer iets aan haar gewicht doen, en ze kwam onder begeleiding van een voedingscoach te staan. Dit wierp zijn vruchten af maar toen zij 10 kg. was verloren brak het punt aan dat ze er niet zo veel zin meer in had. Ze stopte daarnaast ook met roken, in haar ogen was dat geen ideale combinatie en had ze ook wel wat extra’s eten ‘verdiend’ omdat ze de sigaretten liet liggen. Weer kwam ze aan en nu was het lastig om de draad weer op te pakken. Haar voedingscoach was inmiddels met haar praktijk gestopt, waar moest ze nu naartoe? Ze vroeg of ik haar wilde helpen. Ik vond dit lastig, ik wilde het wel graag maar vond het ook een uitdaging. Ik wil niet dat, wanneer ik met mijn vriendinnen afspreek, dat zij het gevoel hebben dat zij zich moeten inhouden, daarnaast wil ik op die momenten ook niet constant met mijn werk bezig zijn.


Uiteindelijk heb ik mijn twijfels aan haar voorgelegd, daarnaast besloten we dat we het zouden proberen. Wanneer het niet zou werken stopten we er gewoon mee. Zo gezegd zo gedaan, nu ruim een jaar later is Arlet 20 kg. kwijt, 20(!). Dit was ook het getal wat we als doel hadden gesteld om in totaal in 2020 te verliezen en dat is haar gelukt. Ze is er nog niet maar ze is al ruim over de helft en nog steeds heeft ze goede moed en is het nog steeds niet zat. Dat komt omdat ze zichzelf een nieuwe levensstijl heeft aangeleerd. Een levensstijl waar ze zich prettig bij voelt en die ze met gemak kan volhouden!139 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven