Chicken fatteh

De Midden-Oosterse keuken is een van mijn persoonlijke favorieten. Ik moet zeggen dat er niet echt een keuken is die ik niet kan waarderen, ik denk alleen dat de oer-Hollandse keuken mijn het minste trekt. Ik ben opgevoed met aardappelen, groenten en vlees. Lekker lang gekookt en een flinke lepel jus. Wonderbaarlijk dat ik mijn horizon behoorlijk heb verbreed wat dat betreft. Nu komt er misschien eens per 2 weken nog een 'prakkie' op tafel want op de een op andere manier is dat toch het lekkerste bij mijn moeder.


Dit gerecht is super simpel om te maken en zit vol verschillende smaken en texturen. Zelf vind ik de gekonfijte citroen echt onmisbaar in dit recept maar helaas is dat niet in de reguliere supermarkt te koop. Je kunt ze vinden bij een toko of eventueel zelf maken. Mocht dit niet lukken voeg dan de rasp van een citroen toe.


Ingrediënten voor 2 porties:


1 Libanees platbrood

200 gram kipfilet

200 gram kikkererwten

15 gram tahin

200 gram Griekse yoghurt 0%

2 teentjes knoflook

2 el. olijfolie

Paprikapoeder

Knoflookpoeder

Korianderpoeder

Half bosje platte peterselie


Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Scheur het platbrood in kleine stukken en leg op de bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met peper en zout. Meng met je vingers door elkaar zodat de stukjes brood bedekt zijn met de olie en het zout. Zet in de oven en laat de stukjes brood in ongeveer 15 minuten goudbruin en knapperig worden. Zet aan de kant en laat afkoelen.


Bestrooi ondertussen de kipfilets royaal met paprikapoeder, knoflookpoeder en korianderpoeder. Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de kipfilet op matig vuur gaar.


Verwarm een halve el. olijfolie in een steelpannetje en voeg de geperste teentjes knoflook uit. Fruit dit even aan en voeg daarna de Griekse yoghurt toe. Roer met een houten lepel tot het volledig vloeibaar is geworden, laat de yoghurt niet koken. Roer de tahin erdoor en breng op smaak met peper en zout.


Laat de kikkererwten uitlekken en spoel af met koud water. Snijd de peterselie fijn. Leg de kikkererwten in een diep bord samen met de stukjes platbrood. Snijd of scheur de kip in stukken en leg deze hierboven op. Giet de yoghurtsaus erover, bestrooi met de platte peterselie en serveer met fijngesneden gekonfijte citroen (of een partje 'gewone' citroen dus).







81 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven