Als je doet wat ik zeg dan komt het goed..

Hieronder lees je het verhaal van Petra, die precies heeft gedaan wat ik zei, met resultaat!


Na een lastige periode in mijn leven, vond ik het in januari 2018 tijd om aan m’n gezondheid te werken. Ik was tot voor m’n zwangerschap tevreden met mijn lijf, maar na mijn zwangerschap (31 jaar) raakte ik de kilo’s niet meer kwijt (zie foto 2018). Crossfit sprak mij aan, dus in januari 2018 ben ik daarmee begonnen vlak voor mijn 40ste verjaardag.


Ik raakte kilo’s kwijt en ik voelde mij fitter. Gemotiveerd door de verbetering, ging ik ook meer op mijn eten letten. Dus minder brood, snoep, chips eten en minder alcohol. Uiteindelijk hield ik dit dieet niet vol en ik kwam weer wat aan. Inmiddels sportte ik 5 keer per week; 3 x Crossfit, tennisles en hardlopen. Dit gaf mij spierkracht, maar ik had nog steeds niet het gewenste figuur. Die buik moest in ieder geval strakker; mijn vetpercentage moest naar beneden. Tijdens de zomer had ik geen tennisles, dus ik ging 4 x in de week naar Crossfit om het gewenste resultaat te behalen. Ik werd sterker en m’n conditie was prima, maar het gewenste resultaat bleef uit.


Maar wat kon ik nog meer doen? Voeding. Maar ik at toch gezond?

Zelf is het mij niet gelukt met het aanpassen van mijn voeding. Dus nadat mijn vriendin bij jou een traject had gevolgd met gewenst resultaat, besloot ik om deze stap ook te zetten. Samen met Joke zette ik een doel voor het vetpercentage en het verminderen van centimeters in een 6 maanden traject. In september 2020 ben ik begonnen, waarbij jij je magische woorden tegen mij zei “als je gewoon doet wat ik zeg, dan ga jij je doel bereiken”.


De eerste maanden liet ik mijn weekmenu’s door jou maken. Ik leerde hierdoor een balans te vinden, maar ook dingen te eten die ik normaal nooit ooit. Ook kon ik wennen aan de proporties. Ik wam er al snel achter dat ik altijd veel te eenzijdig at en te grote porties. Door exact te doen wat er op het menu stond, had ik binnen 3 maanden mijn resultaten bereikt. En toen kwam Corona… We konden niet meer fysiek afspreken en online afspreken voegde mij niet. We besloten om de tweede helft van het traject te verplaatsen tot het moment dat we weer fysiek konden afspreken. Inmiddels was ik zó gewend aan de menu’s dat ik niet gestopt ben met mijn nieuwe manier van eten. Trouw vulde ik myfitnesspall in, echt een handige tool om menu’s samen te stellen. Hierdoor bleef ik tijdens Corona op gewicht, maar ook door gewoon door te sporten natuurlijk!


Pas in maart 2021 konden we weer afspreken. Omdat ik had kunnen vasthouden wat we tot aan december 2020 hadden bereikt, besloten we om nieuwe doelen te stellen. Ik wilde er goed uit zien in mijn nieuwe bikini en ik wilde nog eens een keer wegen wat ik woog op mijn 18de. Om dit doel te bereiken hebben we in de laatste maand de calorieën omlaag geschroefd. Ik dacht dat ik dat niet kon volhouden, maar dankzij jouw tips (eet veel groente!) kon ik dit prima volbrengen. Missie geslaagd! Ik ben supertevreden met het resultaat (zie foto Bikini) en ik heb zoveel geleerd over voedsel.


Inmiddels is het 4 maanden geleden dat ik mijn laatste consult heb gehad. Ik eet nog steeds 6 keer op een dag en volgens de menu’s. Niet meer zo strikt maar zodra ik merk dat ik minder strak ben of weer “even in het gareel moet”, pak ik mijn menu’s er weer bij van de laatste maand en ben ik zo weer op niveau. Joke super bedankt voor alles wat je mij hebt geleerd en voor al je steun, niet alleen op het gebied van voeding. Ik had mij geen beter voedingsconsulente kunnen wensen. Je hebt me echt gemotiveerd om mijn resultaten te behalen en te behouden door mij een nieuwe manier van eten aan te leren.
74 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven